Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017

Η ΑΡΣΙΣ Αλεξανδρούπολης οργάνωσε Κυριακάτικη εκδρομή στο Μουσείο μας και στον πλατανότοπο Μαΐστρου.

Πηγή: ΑΡΣΙΣ Αλεξανδρούπολης
Την Κυριακή 6 Αυγούστου, με αφορμή την επίσκεψη των Ναυτοπροσκόπων Καλαμαριάς Ναυτοπρόσκοποι Καλαμαριάς (9ο Συστημα Ναυτοπροσκόπων) στην πόλη μας, η ΑΡΣΙΣ Αλεξανδρούπολης οργάνωσε κυριακάτικη εκδρομή για τα ασυνόδευτα παιδιά αιτούντες άσυλο που φιλοξενούνται στις δύο δομές φιλοξενίας της ΑΡΣΙΣ στην Αλεξανδρούπολη.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Μαίστρου και να συνδιαλλαγούν με την Υπεύθυνη-Εμψυχώτρια του Μουσείου κ. Ανδρεάδου στη βάση των εντυπωσιακών και πολυποίκιλων εκθεμάτων του. 

 Γνώρισαν τα οικοσυστήματα, ήρθαν σε επαφή με ποικίλους γεωλογικούς σχηματισμούς, πετρώματα και παλαιοντολογικά ευρήματα της ευρύτερης περιοχής, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα πολυάριθμα είδη πανίδας που φιλοξενούνται στις εκβολές του ποταμού Έβρου. Μετά το πέρας της ξενάγησης στο μουσειακό χώρο, οι φιλοξενούμενοι συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις στον προαύλιο χώρο του μουσείου, υπό το συντονισμό και την καθοδήγηση των μελών του Συλλόγου Ναυτοπροσκόπων Καλαμαριάς . Για την αξέχαστη αυτή εμπειρία, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τόσο την κ. Ανδρεάδου όσο και τα μέλη των Ναυτοπροσκόπων Καλαμαριάς, χωρίς την καταλυτική συμβολή των οποίων η επίσκεψη μας δεν θα ήταν το ίδιο ξεχωριστή. Τους συγχαίρουμε θερμά για το αξιόλογο έργο τους και τους ευχόμαστε καλή δύναμη στα μελλοντικά τους εγχειρήματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου