Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Μαγεύουν οι φωτογραφίες των μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Αλεξανδρούπολης. “Να βλέπουν τον κόσμο ολόκληρο”

Πηγή:alexpoli.gr
Δεν είναι απλά μια έκθεση φωτογραφίας αυτή που φιλοξενείται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Μαΐστρο Αλεξανδρούπολης. Είναι μια έκθεση ψυχής, έκθεση αγάπης. Είναι τα παιδικά μάτια που ανακαλύπτουν τον κόσμο, και μάλιστα μάτια που έχουν το χάρισμα να βλέπουν τον κόσμο με περισσότερη ψυχή. Οι δασκάλες τους πάντα εκεί, με μια ζεστή αγκαλιά έτοιμη να δώσει στα παιδιά την ασφάλεια που χρειάζονται. Ο Στέφανος, ο μαθητής που μας μίλησε με την άδεια της μητέρας και του σχολείου του, ξέρει τι θέλει. Να βλέπει τον κόσμο όλο. Και το πετυχαίνει μέσα από τον φακό του. Η τέχνη της φωτογραφίας τον μάγεψε και θέλει να γίνει φωτογράφος. Και είμαστε βέβαιοι ότι θα γίνει ένας από τους καλύτερους.
Οι δημιουργοί και συντονίστριες του πρωτότυπου προγράμματος ήταν η Κατερίνα Γεροφώτη, μουσικοπαιδαγωγός ειδικής αγωγής, η Αγγελική Μουρκάκη, παιδαγωγός ειδικής αγωγής και η Εύη Μελά, σχολική νοσηλεύτρια. Οι πρωταγωνιστές της σημερινής έκθεσης ήταν οι εξής μικροί φωτογράφοι (αλφαβητικά): Εμινόγλου Καντήρ, Καδήρ Ογλού Αλεμντάρ, Μαραβέλιας Στέφανος, Σαλή Ογλού Εργκάλ, Σούρλα Παρασκευή και η Ι.Μ.

Οι μαθητές γνώρισαν σταδιακά την τέχνη της φωτογραφίας και όπως ήταν αναμενόμενο…την αγάπησαν.
Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Αλεξ/πόλης κ. Γεώργιος Παντελίδης, ο Διοικητής του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης κ. Δημήτριος Αδαμίδης, ο Εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος κ. Χρήστος Γερακόπουλος, ο Δημ. Συμβουλος κ. Ιωάννης Ναϊτίδης, ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Βασίλης Κωνσταντίνου, η Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, κ. Αναστασία Ηλιάδου, καθώς και οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, συγγενείς και φίλοι των μαθητών.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Δήμου Άλεξ/πόλης και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, το οποίο παρέχει τον εκθεσιακό χώρο και κάθε μέσο για την υλοποίηση και διεξαγωγή τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται στον Ιωάννη Ναϊτίδη, υπεύθυνο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, στην Έφη Ανδρεάδου, υποψ. Διδάκτωρ “Εκπαίδευση στα ΜΜΕ” του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Α.Π.Θ και στον Πάνο Δούκα, ειδικός πολυμέσων.
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις φωτογραφίες των μαθητών και να απολαύσουν τραγούδια από την σχολική χορωδία, υπό την θέα των πλατανιών. Το ένα από τα δύο τραγούδια που ακούστηκαν, ήταν το Imagine, σε ακυκλοφόρητους ελληνικούς στίχους της μουσικο παιδαγωγού του σχολείου και υπεύθυνης του προγράμματος, Κατερίνας Γεροφώτη, το οποίο συνοδεύτηκε παράλληλα στη νοηματική γλώσσα.
Η συγκεκριμένη έκθεση φωτογραφίας θα λειτουργεί από την Κυριακή 11 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 14 Ιουνίου, από το πρωί στις 10:00 έως τις 12:00 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 18:00 έως τις 20:00. Μάλιστα το πρωί θα έχουν την δυνατότητα οι επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά και να συζητήσουν με τους μικρούς φωτογράφους και τους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου